Hoe kan ik een nieuw dossier aanmaken?
Updated over a week ago

Om een nieuw dossier aan te maken, klikt u op TOEVOEGEN rechtsboven in de webapplicatie van Skwarel.

Er zal een nieuw venster opengaan waarin volgende informatie wordt gevraagd over het toe te voegen dossier:

Bedrijfsgegevens

• Naam : de naam van het bedrijf

• Wetgeving : de wetgeving van het land waar het bedrijf is gesetteld

• Ondernemingsnr. : het ondernemingsnummer van het bedrijf

Boekhoudkundige gegevens

• Referentie : hier wordt gevraagd naar de exacte referentie van het dossier in uw boekhoudsoftware

• BTW : de regelmaat van de btw-verklaring

• Verantwoordelijke : hier kiest u de verantwoordelijke boekhouder voor het dossier. Elke e-mail voor controle wordt steeds gestuurd met de naam van de verantwoordelijke. De verantwoordelijke kan ook het dossier analyseren en updaten. Wanneer het dossier geblokkeerd wordt heeft de verantwoordelijke nog steeds toegang tot het dossier, zelf al heeft hij/zij geen administrator-rechten

• Boekhoudsoftware : de gebruikte boekhoudsoftware

• Verzendmethode : die mag u standaard op FTP SKS laten staan

• Template : Standaard template 2017

Extra functionaliteiten

• Permanent dossier : u kunt hier het permanent dossier activeren voor het toe te voegen dossier.

• Documents :
    - Maak de subdossiers aankopen, verkopen en andere aan : bij het aanvinken van dit vakje worden de subdossiers geactiveerd en aangemaakt voor het toe te voegen dossier. Uw klanten zullen bij het uploaden van documenten vervolgens moeten kiezen tussen aankopen, verkopen en diversen. U kunt deze subdossiers wel steeds wijzigen of verwijderen in Configuratie > Documenten

- Activeer herkenning van factuur : bij het aanvinken van dit vakje zal je het OCR-systeem van Skwarel activeren. Dit systeem zal alle inkomende facturen scannen en herkennen. Bij inschakeling staat de automatische herkenning standaard ingesteld op de subdossiers Aankopen en Verkopen en dus niet op subdossier Diversen.
    Opgelet: eens aangevinkt wordt er een prijs aangerekend van €3/maand/dossier. (max. aantal bestanden: 500, per extra bestand dat het maximum van 500 bestanden overschrijdt wordt er €0,07 aangerekend)

Klik vervolgens op Toevoegen.

Uw nieuw dossier is nu aangemaakt. Vervolgens is het best een analyse van het dossier te starten.  Hoe een dossier analyseren

U wenst een nieuw klantenaccount aan te maken voor uw klant? Dit artikel helpt u verder.