Een dossier analyseren maakt het mogelijk voor Skwarel om verschillende elementen te analyseren aan de hand van gegevens uit uw boekhoudsoftware.

• Problemen in verband met de btw-codes toegepast aan de boekingen.
  • Problemen in verband met boekingen met een intra- en extra-communautaire code: btw-code niet gevalideerd door  VIES, enz.
  • Problemen in verband met derden: boekhoudkundige rekeningen die niet correct werden gebruikt in functie van derden.
  • Openstaande boekingen.
  • Boekingen op de wachtrekening.
  •  Les problèmes liés aux tiers : comptes comptables pas utilisés correctement en fonction du tiers.

Wij raden u aan om een analyse uit te voeren om de kwaliteit van een dossier na te gaan.

Selecteer eerst de dossiers die u wenst analyseren.

Selecteer vervolgens Analyseer in het rolmenu.

Waneer u Analyseer selecteert zullen drie extra velden verschijnen :

• Start van de analyse : dit moet steeds de 1e dag van de maand zijn.
  • Einde van de analyse : dit moet steeds de laatste dag van de maand zijn.
  • Alle btw-nummers valideren

De data wijzen op de boekhoudperiode dat Compta Manager moet analyseren. Dit vermijdt dat Compta Manager plots een te grote deel boekingen moet analyseren. Wij raden u aan steeds per btw-periode te werken :

• 01/01 -> 31/03
  • 01/04 -> 30/06
  • 01/07 -> 30/09
  • 01/10 -> 31/12

Noteer ook dat deze data geen enkele impact hebben op de openstaande rekeningen of op de wachtrekening.

Wanneer u het vakje  Alle btw-nummers valideren aanvinkt, kiest u ervoor dat Skwarel voor de geselecteerde dossiers alle gebruikte btw-nummers die voor een intracommunautaire verkoop werden gebruikt, nagaat. Skwarel zal standaard enkel de intracommunautaire btw-nummers controleren die nog niet niet werden gecontroleerd.

Klik vervolgens op Uitvoeren. Een voortgangsbalk toont de vooruitgang van het versturen van de informatie naar Skwarel.

Ensuite, cliquez sur Exécuter. Une barre de progression montre l'avancement de l'envoi des informations vers Skwarel.

Om na te gaan of de analyse gedaan is, vergeet niet om op Verversen op de startpagina te klikken. U kunt nu nagaan wat de datum van de laatste analyse was.