All Collections
Voor Boekhouders
PB
De eerste stappen met de PB
De eerste stappen met de PB
Christophe Servais avatar
Written by Christophe Servais
Updated over a week ago

Eens ingelogd ziet u bovenaan drie verschillende logootje. Om naar het overzicht van de PB-aangiftes te gaan klikt u op het middelste logo:

1. Voeg uw klanten toe

Om te weten hoe u een klant kunt toevoegen, lees ons artikel. Wanneer ze toegevoegd zijn, zullen ze in het overzicht verschijnen.

2. Communiceer via mail

Eens u een klant hebt toegevoegd krijgt de klant automatisch een e-mail met zijn/haar inloggegevens.

U kunt achteraf via Skwarel e-mails opstellen om klanten bijvoorbeeld een herinnering te versturen, indien nodig.

3. Uw klant heeft het PB-formulier ingevuld

Wanneer de klant het formulier heeft afgerond, kunt u de aangifte van uw klant raadplegen door op het oogje te klikken. U kunt het formulier ook steeds downloaden in PDF door op het downloadicoontje te klikken.

Door met uw muiscursor over het aantal dagen/maanden te navigeren, kunt u de exacte datum + uur terugvinden wanneer uw klant het formulier heeft afgerond.

4. Stel een bedrag voor

Wanneer u de aangifte hebt bekeken en het bedrag hebt berekend dat hij zal moeten bijbetalen/terugkrijgen, kunt u een voorstel opmaken voor de klant. Naast het voorstel kunt u ook een nota en een PDF-voorstel van op Tax On Web toevoegen. Uw klant zal deze op Skwarel kunnen bekijken.

Wanneer het voorstel is opgestuurd, krijgt uw klant een mail.

5. De verzending bevestigen

Wanneer uw klant het voorstel heeft aanvaard kunt u het voorstel uploaden op Tax on Web. Daarna kunt u de verzending bevestigen op Skwarel. Uw klant zal via mail op de hoogte worden gebracht.

Did this answer your question?