Om een bericht op te stellen op basis van een boeking, plaats uw muis op de boeking in kwestie.  Klik vervolgens op het envelop

Kies nu voor het type bericht dat u wilt opstellen.

U krijgt vier opties:

Ontbrekende factuur. Te gebruiken op een boeking waar een factuur ontbreekt.

Ongeldige btw-nummer. Te gebruiken als het btw-nummer op een aankoop- of verkoopfactuur niet klopt.

Ontbrekende betaling. Te gebruiken op een open boeking waar een betaling ontbreekt.

Algemene vraag. Te gebruiken in een situatie waar u het bericht zelf wilt opstellen. De informaties over de boeking worden automatisch overgenomen.

Eens het type bericht werd gekozen, klik op het knopje met Opstellen. Om het bericht op te sturen, klik op Bericht te verzenden rechts bovenaan.

Een venster gaat nu open, vink het bericht of de berichten aan die u wilt sturen. Voor u het bericht effectief stuurt kunt u :

•  Het bericht wijzigen
  • Het bericht dat uw klant zal krijgen, bekijken.
  • Het document waarover u een vraag stelt, bekijken.

Om de berichten te versturen, klik op Verzenden. Elk verzonden bericht zal terug te vinden zijn in het gedeelte Berichten onder Opgelost.