Liquiditeit
Hoe kan ik vorderingen van klanten nagaan?
Updated over a week ago

Skwarel maakt het mogelijk op een overzichtelijke manier na te gaan welke klanten u nog geld schuldig zijn.

Ga daarvoor naar Liquiditeiten > Overzicht. Klik vervolgens links bovenaan op Vorderingen.

Of klik rechtstreeks op het submenu Klanten in het menu Liquiditeit.

Een nieuw venster gaat open met een tabel.

De tabel is een balans van uw klanten. Dat betekent dat al de vorderingen van klanten er zijn gerangschikt op basis van de datum. De datum werd berekend op basis van de vervaldatum van de factuur.

Tip: Vermijd dat facturen van kolom naar kolom worden verplaatst. U kunt dit op twee manieren doen.

• Contacteer uw klanten om hen te melden dat ze u nog geld schuldig zijn

• Pas uw vervaldatum aan als u bijvoorbeeld weet dat sommige klanten u om de 6 maand betalen.

Bekijk het in detail

Klik op het pijltje om de vorderingen van klanten in detail te bekijken.

U zal merken dat er steeds een symbool naast de vordering staat:

• Het icoontje van een factuur
    Dit verwijst naar de onbetaalde factuur

• Het icoontje van een euroteken
    Dit verwijst naar een betaling. Dit kan ook wijzen op een specifieke boeking van de boekhouder (diverse boeking)

U kunt voor elke boeking ook enkele specifieke acties ondernemen:

• Het icoontje van een enveloppe
    een vraag stellen aan uw boekhouder over een specifieke boeking. Meer lezen?

• Het icoontje van de PDF
    het PDF-document van de factuur of betaling bekijken. Dit knopje komt enkel tevoorschijn wanneer u uw facturen in PDF-formaat naar uw boekhouder verstuurt.

• De naam van de factuur of betaling
    wanneer u op de naam van de factuur of betaling klikt krijgt u gedetailleerde informatie over de specifieke boeking.