Wat moet er gebeuren bij het veranderen van server, host of IP-adres?
Wat moet er gebeuren bij het veranderen van server, host of IP-adres?
Michèle Savoy avatar
Written by Michèle Savoy
Updated over a week ago

U verandert van server, van host of van IP adres?
Opdat u uw bestanden steeds goed kunt ontvangen op uw server is het aangeraden om ons volgende informatie door te geven.

Werkt u met Virtual Invoice (DEP) of ontvangt u de bestanden rechtstreeks op uw server?  (FTP/SFTP)

• DEP : In het geval dat u met de tekenherkenning van Virtual Invoice werkt (en dus met een DEP) moeten wij het Licentienummer van Winbooks kennen en het Le numéro de licence Winbooks" en de Wachtwoord van de administrator (vaak is dat een A gevolgd door 5 cijfers). Vervolgens moet men eveneens melden of het over Standaard of Premium-dienst gaat.

• FTP: Als u bestanden ontvangt via een FTP-server, moet u ons de de  Host,  Username ,  Password en de Port melden (vaak wordt port 21 gebruikt), u moet eveneens melden of de server een TLS verbinding gebruikt en of dat laaste impliciet of expliciet is. De FTP moet worden geïnstalleerd zijn op uw server, op dezelfde manier als een schijf met een letter, opdat u er zeer gemakkelijk aankunt en dat u het snel met uw boekhoudsoftware kan linken.

• SFTP : Net als voor een  FTP moeten we over gegevens van  Host,  Username ,  Password en Port beschikken, hier gebeurt het vaker dat men port 22  gebruikt. Bij een SFTP moeten we eveneens weten of er een TLS verbinding wordt gebruikt en of dat laaste impliciet of expliciet is. Vervolgens zullen wij u een privé-sleutel doorgeven om in te stellen in uw systeem. De SFTP moet, net als de FTP, als een schijf met een letter geïnstalleerd worden op uw server, opdat u er zeer gemakkelijk aankunt en dat u het snel met uw boekhoudsoftware kan linken.

Als er andere speciale regels zijn die een impact kunnen hebben op het verkrijgen van bestanden moet u ze ons eveneens doorgeven.