All Collections
Voor Bedrijven
PB
De eerste stappen met het personenbelastingformulier
De eerste stappen met het personenbelastingformulier
Michèle Savoy avatar
Written by Michèle Savoy
Updated over a week ago

In de omgeving van de PB kunt u gemakkelijk alle informatie invullen die noodzakelijk is ter voltooiing van uw aangifte PersonenBelasting.

Log u in om het formulier in te vullen.

  • Wanneer u nog geen account op Skwarel hebt zal u uitgenodigd worden door uw boekhouder van zodra zij het formulier ter beschikking stellen.
    U krijgt hiervoor een e-mail met inloggegevens toegestuurd. Wanneer u inlogt komt u vervolgens automatisch op de omgeving van de PB terecht.

  • Wanneer u reeds een account op Skwarel hebt, voor onder andere de samenwerking met uw boekhouder betreffende uw boekhouding, kunt u heel gemakkelijk naar de omgeving van de PB door op Mijn PB te klikken.

Een nieuw formulier invullen

Wanneer u op de knop Een nieuw formulier invullen klikt, zal uw persoonlijk formulier geopend worden. Hier stellen we een reeks vragen over uw belastingsituatie, dit aan de hand van 6 verschillende hoofdstukken.


De eerste keer dat u dit doet, wordt er behoorlijk wat informatie gevraagd. Alle informatie die u invult wordt immers wel gearchiveerd.
Vanaf het tweede jaar zal u enkel de bestaande gegevens moeten controleren, updaten en bijlagen/documenten van het huidige fiscale jaar moeten toevoegen.

TIP: de meerderheid van de documenten die we opvragen staan op MyMinFin.

Definitief versturen

Wanneer u het formulier hebt ingevuld, kunt u het naar uw boekhouder sturen zodat hij of zij de berekening kan maken en u een voorstel tot betaling of terugvordering kan doen.

Van zodra u het formulier definitief hebt doorgestuurd is het niet langer mogelijk om wijzigingen aan te brengen in het formulier. U kunt wel nog steeds bijlagen toevoegen aan uw aangifte. 

Did this answer your question?