Een dossier analyseren maakt het mogelijk voor Skwarel om verschillende elementen te analyseren aan de hand van gegevens uit uw boekhoudsoftware.

• Problemen in verband met de btw-codes toegepast aan de boekingen.
  • Problemen in verband met boekingen met een intra- en extra-communautaire code: btw-code niet gevalideerd door  VIES, enz.
  • Problemen in verband met derden: boekhoudkundige rekeningen die niet correct werden gebruikt in functie van derden.
  • Openstaande boekingen.
  • Boekingen op de wachtrekening.
  •  Les problèmes liés aux tiers : comptes comptables pas utilisés correctement en fonction du tiers.

Wij raden u aan om een analyse uit te voeren om de kwaliteit van een dossier na te gaan.

Klik op  Analyseer . Selecteer daarna de dossiers die u wilt updaten

Waneer u Analyseer selecteert zullen drie extra velden verschijnen :

• Start van de analyse : dit moet steeds de 1e dag van de maand zijn.
  • Einde van de analyse : dit moet steeds de laatste dag van de maand zijn.
  • Alle btw-nummers valideren

Wij raden u aan steeds per btw-periode te werken :

• 01/01 -> 31/03
  • 01/04 -> 30/06
  • 01/07 -> 30/09
  • 01/10 -> 31/12

Noteer ook dat deze data geen enkele impact hebben op de openstaande rekeningen of op de wachtrekening.

Wanneer u het vakje  Diepgaande BTW aanvinkt, kiest u ervoor dat Skwarel voor de geselecteerde dossiers alle gebruikte btw-nummers die voor een intracommunautaire verkoop werden gebruikt, nagaat. Skwarel zal standaard enkel de intracommunautaire btw-nummers controleren die nog niet niet werden gecontroleerd.

Klik vervolgens op Bevestigen

Om na te gaan of de analyse gedaan is, vergeet niet om op Vernieuwen op de startpagina te klikken. U kunt hier ook nagaan wat de datum van de laatste analyse was.